Seoski turizam Kezele

Seoski turizam Kezele nalazi se u selu Šumećani, samo 40ak kilometara od Zagreba. Šumećani su smješteni na blago brežuljkastim terenima u lijepoj i pitomoj Moslavini. Najbliže veće mjesto je Ivanić Grad.

S imanja se pruža vrlo lijep pogled na Moslavačku goru, jednu od najstarijih gora u ovom dijelu Europe. Seosko gospodarstvo se prostire na površini od 7 hektara i dodiruje šumu Marču. Okruženo je livadama, oranicama, voćnjacima i vinogradima.

U sklopu seoskog turizma proizvode se vina, rakije i likeri te uzgajaju domaće životinje. Posebna skrb posvećena je očuvanju autohtone seoske baštine.

Hrana koju možete kušati uglavnom potječe iz vlastite proizvodnje te iz okolnih seoskih gospodarstava, a jela su pripremljena prema tradicionalnim receptima obitelji Kezele i moslavačkog kraja.

Sobe za noćenje su uređene u etno stilu i označene su s tri zvijezdice (TV, klima). Dio soba je smješten u autohtonoj moslavačkoj kući iz 1936. godine, a dio u potkrovlju preuređene staje iz 1930. godine. Novost u ponudi je kuća za odmor s velikim dnevnim boravkom (s kaminom) te s 4 sobe za noćenje, vlastitom kuhinjom, 2 kupaonice i terasom s pogledom.