Pustara Višnjica

Višnjica - imanje staro preko 200 godina, okruženo predivnim stoljetnim perivojem lipa i kestena, stoljetni park borova, javora, duda i raznih drugih egzota, čuvaju mir koje ovo mjesto pruža svima koji ga posjete.

U samom srcu imanja smješten je restoran s velikom terasom, gdje možete uživati u ukusnim gastronomskim delicijama. Ako Vam se svidi tamošnji "Zeleni Mir", možete ostati u jednoj od 36 predivnih soba koje vam stoje na raspolaganju.

Osim uzgoja konja, u Višnjici se bave i uzgojem jelena lopatara i muflona. Uzgoj se odvija na 40-tak hektara površine u sklopu imanja koje se nalazi 7 km od Višnjice. Uzgajalište većim dijelom obuhvaća pašnjake, a manjim djelom šumu tako da je moguće uživati i u pogledu na ove divne životinje.

Višnjica je u ratarskom dijelu 2006. g. pokrenula prvu komercijalnu proizvodnju batata (Sweet potato). Danas batat možete naći po svim većim trgovačkim lancima diljem Hrvatske. A naravno, možete ga kušati i u lokalnom restoranu, i to na brojne načine - kao predjelo, prilog, glavno jelo ili desert. Osim proizvodnje batata, domaćini uzgajaju i gljive bukovače, šparoge i ljekovito bilje.

Ovisno o željama sudionika program se, uz aktivnosti iz naše ponude, može nadopuniti i radionicom/školom jahanja. Višnjica pruža mogućnost susreta i druženja s konjima te doživljaja i pozitivnog učinka tih plemenitih životinja na ljude. Oni ih potiču da se vrate svojoj prirodi, istinskim vrijednostima čuvanja okoliša, vlastitog zdravlja i kondicije. U ovoj radionici sudionici mogu bolje upoznati konje (aktivnosti uključuju čišćenje staje, timarenje i hranjenje konja, te jahanje u krugu korala). Trajanje radionice je cca 1 h.