Kalnik

Glavno obilježje Kalničkog kraja je prepoznatljiv stjenovit greben na čijem se istočnom dijelu nalaze ruševine Starog grada Kalnika, grada kralja Bele IV. iz 13. st.

Strma i gola stijena glavnog grebena čini prirodni zid između sjeverne šumovite i nenaseljene strane te južne strane kojom dominiraju pitomi brežuljci posuti vinogradima i klijetima. Obronci Kalnika pogodni su za ugodne šetnje i planinarenje, a ujedno pružaju prekrasan pogled prema Zagorju, Podravini, Međimurju i Zagrebu.

Kalnik je poznat i po svom uređenom penjalištu za sportsko penjanje, a zadnjih je godina ostvario status okupljališta pilota paraglidinga zbog svojih izuzetno povoljnih uvjeta važnih za ovaj atraktivan sport.

Malo prigorsko selo Kalnik, smješteno ispod istoimenog stjenovitog grebena, skriva brojne, većini ljudi nepoznate zanimljivosti. Jedna od njih je, svakako, Biblijski vrt mira kojeg čini 40-ak drvenih skulptura na temu biblijskih likova. Kipove su izradili brojni hrvatski umjetnici, a darovali su ih OŠ Kalnik, u čijem dvorištu su trajno postavljene.

U sklopu programa sudionici će se zabaviti uz dvije aktivnosti. Prva bi bila orijentacija u prirodi uz obavljanje zadataka u sklopu team building programa, dok bi druga bila turnir u paintballu. Sudionici, oni koji to žele, se mogu okušati kao penjači na uređenom penjalištu i promatrati odvijanje paintball "borbi". Program završava druženjem uz roštilj.

Kalnik je udaljen 80 km od Zagreba (oko 1,5 h vožnje).